Att vara församling

Vad innebär det att vara kyrka i vårt samhälle idag?

Startdatum

6 september 2022

Veckodag

Fredag

Tid

Kl 9:00 - 16:00

Omfattning

1 tillfälle, 6 studietimmar

Plats

Helsingborg

Pris

250 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Välkommen till en inspirationsdag där vi samtalar om och får höra olika röster om vad det innebär att vara en växande och levande församling. En dag om församlingsbygge.

Bibeln beskriver församlingen som Kristi kropp,och varje församling återspeglar det på ett lokalt plan. På ett hållbart och sunt sätt ska församlingen förvalta alla aspekter av det kristna uppdraget i sin närmiljö, och vara ett självklart andligt hem för sina medlemmar.

Fylla på och ge ut

Samarbetskyrkan i Öjersjö, där dagens medverkande arbetar / har arbetat, är nominerad till “Årets församling”. De vill lyssna till behoven som finns i området och visa på Jesus.

Vi utgår under dagen från följande frågor: Vad är hemligheten bakom framgångsrikt församlingsbyggande? Vad innebär det att vara en växande församling? Vilka är grundpelarna i församlingen? Hur får vi människor engagerade? Hur kan vi betjäna vår ort där vi bor? (Vad behöver vår ort?) På vilket sätt kan medlemmarnas gåvor väckas till liv? Hur är man en aktuell kyrka med ett budskap som är flera tusen år gammalt? Hur är vi kyrka idag? Vilket ledarskap behövs? Är det vi gör viktigt och angeläget? Hur är vi relevanta som kyrka?

Målgrupp Dagen riktar sig till församlingens anställda och ideella.

Kurskostnad 250 kr . I priset ingår fika. Lunch ordnas på egen hand.

Anmälan är bindande och vid avbokning senare än 14 dagar innan kursen äger rum sker ingen återbetalning. Anmälan stänger när kursen är full, dock senast 1 seotember.

Arrangörer Sensus, Svenska kyrkan, Efs Helsingborg mfl.

Frågor

Kontakta pernilla.agardh@sensus.se, 0730-303055

elisabeth.bergagard@sensus.se, 070-4628025

Medverkande

Anders-Petter Sjödin är präst i Öjersjökyrkan, Doctor of Ministry in Global Ministry, MA in History and Social Sciences, TEE- director Tanzania.

Lars Ekberg är musikproducent, turnerande musiker med många olika artister inom musikal, opera, teater, TV & Radio. Har arbetat som församlingsmusiker i Furulundskyrkan.

Arrangemangsnummer: 322821

Ledare

Anders-Petter Sjödin

Kontaktperson