KATRINEHOLM

Att vara anhörig - Samtalsgrupp kring självskadebeteende ht-19

Det är tungt att vara anhörig till en person med självskadebeteende.

Startdatum

16 oktober 2019

Veckodag

Onsdag

Tid

Kl 18:00 - 20:15

Omfattning

8 tillfällen, 32 studietimmar

Pris

950 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Ett självskadebeteende kan uttryckas på olika sätt men det som förenar anhöriga är ofta känslor av vanmakt, frustration, sorg och ilska som bottnar i omsorg om den sjuka. I vår studiecirkel ges möjlighet att tillsammans med andra anhöriga utbyta erfarenheter och öka kunskapen kring hur man kan stärka sig själv.

Tyngdpunkten i studiecirkeln ligger på att finna strategier för att hantera sin oro, att hitta stöd och kraft och att lära sig att sätta hälsosamma gränser för sitt engagemang. Vi får också tips om, och tränar på, hur man kommunicerar på ett konstruktivt sätt i ömtåliga situationer.

För att delta i studiecirkeln måste du kunna avsätta tid för träffarna och vara lyhörd för de andra deltagarnas berättelser. Tanken är att studiecirkeln ska vara ett mellanmänskligt stöd och ett komplement till vården.

Gruppens samtal utgår från egna erfarenheter och Att vara anhörig, ett studiematerial som är framtaget av SHEDO och Sensus.

Efter anmälan/innan start blir du kontaktad på telefon av ledare för cirkeln för ett kort samtal kring din situation och motivation. Allt för en så givande cirkel som möjligt. Anmälan är bindande.

Arrangemangsnummer: 144891

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.