Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Foto: Scandinav bildbyrå

Distans

Att skriva i nuet - att skapa en skrivrutin och frigöra kreativitet

skaffa dig ett kreativt utrymme där du kan utforska ditt skrivande

Startdatum

1 september 2021

Veckodagar

Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lördag, Söndag

Tid

Kl 18:00 - 21:00

Omfattning

12 tillfällen, 20 studietimmar

Plats

På distans

Pris

650 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Skriv varje dag i 30 dagar, två gånger fem minuter varje dag. Du lägger dagligen ut dina texter på den gemensamma plattformen ”Learnify”. Du får i tre-dagars-rytm ”språngbräden” in i ditt skrivande. Du kan lämna respons till andras texter och få respons på dina egna. Skrivandet själv står dock i centrum.

Här erbjuds du ett kreativt utrymme där du kan utforska ditt skrivande. Du kan reflektera, fantisera, leka. I form av nya dagliga uppgifter får du nya inkörsportar i ditt skrivande så att det som du skriver blir mer än en vanlig dagbok.

Målet med denna kurs är att skapa en skrivrutin, att frigöra kreativitet genom att hålla tröskeln låg och hitta ett konstruktivt sätt att umgås med den inre kritikern. Du kommer inte få personlig feedback till det som du skriver av ledaren. Däremot kommer du med jämna mellanrum få allmän skrivvägledning. Vi kommer dessutom ha två (frivilliga) zoom-möten, ett i början och ett på slutet, där vi kan reflektera över vårt skrivande.

Denna kurs kan hjälpa dig att komma över skrivblockader, hitta nya skrividéer, öva dina skrivmuskler.

Det kommer att erbjudas en fortsättningskurs som börjar den 1 november, med nya uppgifter, till dig som har gått denna kurs (detta gäller också om du har gjort det tidigare).

Tid

Hela september med start onsdagen den 1 september 2021. Sista dag 30 september. (Frivilliga) Zoom-träffar 4 september (lördag) och 29 september (onsdag) 19-20. Vi har vår egen studieplats på nätplattformen Learnify och du kan själv styra dina tider.

Ledare

Sabine Neumann, M.A. i litteratur och filosofi. Hon har lett många uppskattade skrivarkurser hos Sensus under åren. Sabine är skrivpedagog (utbildad i Berlin) med över 20 års erfarenhet i Zen-meditation. Hon har publicerat skönlitterära böcker och texter, och hon arbetar även som litteraturöversättare från svenska till tyska.

Ledare

Sabine Neumann

Kontaktperson