Distans

Att skriva i nuet - att skapa en skrivrutin och frigöra kreativitet

Rädsla förminskar oss. Kreativitet gör oss större. Bli kreativ hemma!

Startdatum

4 januari 2021

Veckodagar

Måndag, tisdag, torsdag

Tid

Kl 18:00 - 20:00

Omfattning

10 tillfällen, 20 studietimmar

Plats

På distans

Pris

600 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Många av oss har behövt ändra sina livsplaner och -rutiner i dessa tider. Kurser och resor har ställts in, vi håller oss mycket hemma. Läget är påfrestande. Vi oroar oss för oss själva, för dem vi älskar, för framtiden. Rädsla förminskar oss. Kreativitet gör oss större. Vi kan leta efter alternativa sätt att umgås, att vara kreativa, att bearbeta det som händer, att vända det till något konstruktivt just nu. Detta är en nätkurs med tyngdpunkt på skrivande som kan föra oss samman och gör det möjligt för oss att hitta ett kreativt utrymme. Kanske är det kanske just nu dags att göra något som du länge har tänkt på. .

Denna nätkurs ska ge dig stöd om du vill skapa en skrivrutin och hitta ett kreativt sätt att reflektera, fantisera och leka. Skriv fem minuter varje morgon och varje kväll och få nya inkörsportar in i ditt skrivande så att det som du skriver blir lite mer än en vanlig dagbok.

Du kommer i tre-dagars-ryttm få "språngbräden" in i ditt skrivande. Varje dag lägger du upp dagens texter på det gemensamma forumet. Du kan lämna respons till andras texter och få respons på dina egna. en gång i veckan kommer det att finnas möjlighet att träffas på zoom.

Tid

30 dagar med start måndagen den 4 januari med första zoom-träff(frivilligt) torsdagen den 7jan kl 19. Sista dag 2 feb. Vi har vår egen plattform på Learnify och du kan själv styra dina tider.

Ledare

Sabine Neumann, M.A. i litteratur och filosofi. Hon har lett många uppskattade skrivarkurser hos Sensus under åren. Sabine är skrivpedagog (utbildad i Berlin) med över 20 års erfarenhet i Zen-meditation. Hon har publicerat skönlitterära böcker och texter, och hon arbetar även som litteraturöversättare från svenska till tyska.

Arrangemangsnummer: 151116

Ledare

Sabine Neumann

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.