Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Lardux Films

STOCKHOLM

Att skapa en kooperativ mataffär: Dokumentärfilm & mingel

Välkommen att delta i vår filmvisning för att utforska och ta del av en kooperativ supermarket-modell. Vi kommer först att visa en film om Park Slope Food Coop i Brooklyn och sedan diskutera hur man kan skapa en liknande supermarket i Stockholm.

Datum

26 januari 2023

Dag

Torsdag

Tid

Kl 18:30 - 21:00

Plats

Sensus Stockholm Medborgarhuset (plan 7)Utsikten 14

Medborgarplatsen 4 11826 STOCKHOLM

Pris

50 kr

Lokattens vänner och Sensus studieförbund bjuder in till filmvisning och mingel!

Delta i detta evenemang för att utforska och ta del av en kooperativ supermarket-modell. Vi kommer först att visa en film om Park Slope Food Coop i Brooklyn och sedan diskutera hur man kan skapa en liknande supermarket i Stockholm.

  • 18.30 Välkomnande och filmvisning av Food Coop, med snacks och dryck.
  • 20.30: Mingel. Lär dig om vårt initiativ att etablera en kooperativ supermarket i Stockholm.

Om filmen Food Coop

Varje dag i Brooklyn slipper hundratals upptagna New York-bor att handla på Whole Foods eller andra livsmedelsbutiker som marknadsför naturliga och ekologiska livsmedel. Istället jobbar de på en liten stormarknad som inte gör någon marknadsföring och inte har några speciella erbjudanden – ändå tjänar affären mer pengar per kvadratmeter än någon annan annan livsmedelsbutik i New York City. Hemligheten bakom Park Slope Food Coops sedan mer än 40 år är enkel: Man behöver vara en av 17 000 medlemmar. Gamla och unga, från alla kulturer i staden lägger ner tre timmar i månaden för att arbeta i den kooperativa mataffären.

Läs mer om filmen här

Pris 50 kr

Självkostnadspris 50 kr / person för visning av filmen.

Anmäl dig här

Jag vill delta i filmvisning 26/1 kl. 18:30 - 20:30

Vid allergier eller frågor om visningen, skriv till contact@lokatten.org

Om Lokattens vänner

Lokattens vänners är en ideell förening som vill skapa den första kooperativa och deltagande stormarknaden i Stockholm - Lokatten Matkooperativ. Vi strävar efter att bygga ett konsumentbaserat kooperativ som erbjuder varor till överkomliga priser, med god kvalité och lokalproducerat så ofta som möjligt.

Mer information

Om Sensus studieförbund

Sensus är ett studieförbund som med folkbildning som metod stöttar grupper och föreningar över hela landet. Syftet är att bidra till gruppens lärande och utveckling. I detta är Sensus ett pedagogiskt stöd och bollplank som stöttar gruppen utifrån deras behov men vill även bidra till nätverkande både lokalt och nationellt.

medborgarhuset

Arrangemangsnummer: 327106