Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Foto: Sensus

KALMAR

Att leda eftersamtal - utbildning i Kalmar län

Vill du samtala om kulturupplevelser med andra? I samarbete med ett flertal teaterföreningar i Kalmar län vill Sensus skapa en grupp av kulturintresserade samtalsledare som kan hålla eftersamtal vid teaterföreställningar och musikaler. Samtalen är inte mer än 30 minuter långa men ger publiken en möjlighet att stanna kvar efter en föreställning och utbyta tankar och känslor som rör det de just fått ta del av. Du behöver inte själv göra någon analys av föreställningen, ditt uppdrag är att initiera och leda publiken att samtala om sina upplevelser här och nu.

Startdatum

22 september 2021

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 18:00 - 20:15

Omfattning

3 tillfällen, 9 studietimmar

Lokal/rum

Kulturen

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Uppdraget är ideellt och det är teaterföreningarna själva som avgör vilka föreställningar de vill ha eftersamtal till. Samtalsledaren får självklart en gratisbiljett till föreställningen och bjuds dessutom på ytterligare en fribiljett per uppdrag den genomför att användas under året till andra föreställningar. Reseersättning utgår.

Du behöver kunna tala svenska och vara beredd på att leda samtal med en bred publik, ibland med mikrofon beroende på lokalen. I övrigt krävs ingen formell kompetens eller kunskap, vi ger dig utbildning och stöd och du får information om föreställningarna innan för att kunna förbereda dig.

Varje eftersamtal tar ca 20-30 minuter och en föreställning varar oftast ca 2 timmar. Du väljer själv hur många föreställningar du tackar ja till att leda samtal efter. Samtalen tar plats efter teaterföreställningar som spelas i Kalmar län i samarbete med en teaterförening kopplad till Riksteatern.

Arrangemangsnummer: 54051

Kontaktperson