Just nu är det många förändringar i vårt utbud

På grund av pågående coronaepedemi ändras förutsättningarna för cirklar, kurser och evenemang. Just nu jobbar vi för fullt med att ställa om så mycket som möjligt till distansverksamhet. Vi ber om överseende med att informationen inte är helt uppdaterad. Ring eller mejla den person som är listad som kontaktperson för respektive cirkel, kurs eller evenemang om du har frågor. Du kan också mejla oss på info@sensus.se.

Tack!

Distans

Att äta - kurs i mindfull eating och självmedkänsla

Vill du ha en enklare relation till mat och ätande? Har du svårt att känna när du är mätt eller hungrig? Vill du få tillgång till verktyg för att lättare kunna avgöra vad din kropp behöver för att må bra? ATT ÄTA - vänder sig till dig som vill återupptäcka njutningen med mat och ätande. Vi utgår från övningar från Mindfulness och Selfcompassion och reflekterar tillsammans enskilt och i grupp.

Startdatum

23 september 2020

Veckodag

Onsdag

Tid

Kl 18:15 - 20:15

Omfattning

8 tillfällen, 16 studietimmar

Plats

På distans

Pris

990 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

ATT ÄTA är en förebyggande och mindfulnessbaserad kurs med vetenskapliga rötter. Du får verktyg för att upptäcka, förstå och bryta vanemässiga mönster kring mat, ätande och kropp som kan hjälpa dig att: Upptäcka hur du kan äta utan att överäta/underäta eller få skuldkänslor, återupptäcka njutning och glädje med mat och kropp och utveckla förmågan att känna självmedkänsla

Kursen vänder sig till vuxna från 20 år och uppåt. Kursen är till för dig som vill ha en sundare inställning till mat och kropp. Det är inte någon behandling för ätstörningar utan det är en hjälp till självhjälp för att få ett bättre förhållande till mat och ätande. Så om du har en ätstörning ska du redan ha kommit en bit på väg i ditt tillfrisknande och genomgått behandling. Är du osäker på om kursen passar dig kan du maila arrangören. Gruppen består av 8-14 deltagare som träffas en gång per vecka på zoom under en 8-veckorsperiod. . Under kursens gång gör man övningar hemma. De är lika viktiga som att ses vid kurstillfällena. På så vis skapas möjligheter för varaktiga och hållbara förändringar. I kursavgiften ingår boken ATT ÄTA där du även hittar övningar och kan läsa teori. Uppge fackförbundstillhörighet för att erhålla eventuell rabatt. Sista anmälningsdag 19 september.

Vill du veta mer och prova på metoden? Anmäl dig till vårt webbinarie den 9:e september via länken nedan: https://www.sensus.se/kurser-och-evenemang/att-ata-webbinarie-om-mindfull-eating-206839/

Arrangemangsnummer: 150383

Ledare

Anna Olsson

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.