Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

ÖREBRO

Att äta inom planetens gränser – hur lyckas vi med det?” Samtal om framtidens hållbara mat

Välkommen till en samtalskväll på Kulturkvarteret om framtidens hållbara mat. Talar gör Christin Hallner, kostchef på Örebro kommun, Johanna Björklund, docent i miljövetenskap och lärare vid Örebro universitet och Anders Johnsson, årets ekokock 2020 och författare till kokboken ”Härifrån”. Moderator är Sara Bronner, hållbarhetsutvecklare hos Svenska kyrkan i Örebro.

Datum

4 oktober 2022

Dag

Tisdag

Tid

Kl 18:00 - 19:00

Plats

KulturkvarteretEntrén

Fabriksgatan 4 70235 ÖREBRO

Pris

Kostnadsfritt

Vi vet att produktionen av våra livsmedel idag har stora negativa konsekvenser som minskad biologisk mångfald, klimatpåverkan, övergödning och jordförstöring. Det är utmaningar som vi måste lösa, samtidigt som vi blir allt fler människor på jorden som behöver mättas. Men det finns många sätt som vi kan göra livsmedelsproduktionen mer hållbar på, och mycket som vi som individer kan förändra för att äta utan att skada miljön. Samtalet kommer att handla om hur vi i framtiden kan producera och konsumera mat utan att överskrida planetens ekologiska gränser.

I samtalet deltar tre personer som på olika sätt arbetar med den här frågan:

Christin Hallner, kostchef på Örebro kommun
Johanna Björklund, docent i miljövetenskap och lärare vid Örebro universitet
Anders Johnsson, årets ekokock 2020 och författare till kokboken ”Härifrån”
Moderator är Svenska kyrkans hållbarhetsutvecklare i Örebro, Sara Bronner.

Samtalet arrangeras av Svenska kyrkan Örebro pastorat och Studieförbundet Sensus och är en del av Framtidsveckan som pågår 1-9 oktober.

Därför engagerar vi oss i samtal om hållbar mat

Många känner oro för framtiden. Men självklart finns det hopp! Som kristna ser vi jorden och skapelsen som en gåva att dela med kommande generationer. Därför engagerar vi oss i klimatfrågan – vår tid största utmaning – på olika sätt. På webben hittar du fler exempel på allt som är på gång hos oss.

Arrangemangsnummer: 293550