KALMAR

Återbruk i Kalmar - kläder och accessoarer

Laga, fixa, piffa, sy om eller sy nytt av dina egna eller andras gamla plagg. Tillverka smycken och andra accessoarer av återvunnet material. I den här kursen jobbar vi praktiskt tillsammans och inspirerar varandra.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 17:30 - 19:30

Omfattning

8 tillfällen, 12 studietimmar

Pris

200 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Vid första tillfället kommer vi kursledare att visa olika idéer till hur du kan fixa till dina eller andras gamla plagg t ex: piffa upp en tråkig gammal svart tröja med lite färg, klänningen som var för kort kan bli en topp eller en kjol, använd tygbitar från gamla jeans och sy en väska. Vi visar idéer om hur du kan tillverka smycken och andra accessoarer av olika och ibland oväntat material: gör om gamla armband och halsband till nya, gör ett halsband av en bit tyg och några kulor, en bordstablett, några knappar eller delar av en gammal juldekoration. Vid första tillfället diskuterar vi också hållbar hantering av kläder. Vi går även igenom vad man kan använda för material hemifrån och vad du kan hålla utkik efter och inhandla från stadens secondhand- och återbruksbutiker.

Sedan kommer vi under kursen att jobba praktiskt tillsammans med olika teman:

  • Nya smycken av gamla smycken
  • Smycken av alternativa material
  • Sy väskor, kassar och korgar av alla möjliga material
  • Laga, fixa och piffa upp gamla kläder
  • Sy nya plagg av gamla plagg

Medtag eget återbruksmaterial: trasiga eller fläckiga plagg, filtar, för små/stora plagg, tråkiga plagg, gamla halsband, armband, tygblommor, band, bordstabletter, gardiner, dukar, skärp… I kurslokalen har vi tillgång till symaskiner och diverse textilverktyg samt en del grundmaterial för sömnad och smycketillverkning som du kan köpa till självkostnadspris. Vi är i Vasaskolans slöjdsal.

Arrangemangsnummer: 53318

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.