Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Distans

Arbetsmiljölagen- "i övrigt uppnå en god arbetsmiljö".

Under denna halvdag lägger vi fokus på formuleringen - " i övrigt uppnå en god arbetsmiljö" som står i lagens ändamål (§1).

Startdatum

8 juni 2021

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 8:30 - 12:00

Omfattning

1 tillfälle, 4 studietimmar

Plats

På distans

Pris

2995 kr

Arbetet ska upplevas som en meningsfylld och berikande del av tillvaron. Arbetsmiljölagen har olika dimensioner så att vi kan arbeta för att det målet uppnås och är beständigt. I utbildningen ger vi råd och vägledningen kring hur man uppnår det. Innehållet omfattar delar som rikt arbetsinnehåll, personlig utveckling, gemenskap och arbetstillfredsställelse. Centrala delar för att uppnå det är bl.a kommunikation och tillgänglighet.

Utbildningen genomförs på den digitala mötesplattformen Zoom. Teori varvas med praktiska övningar och reflektion. Utbildningen genomförs i mindre grupper och består av en blandning av föreläsning och diskussioner, där du också kan ställa egna frågor.

Plats:

Zoom (länk meddelas via mail innan kursstart)

Målgrupp:

Chefer, skyddsombud och andra medarbetare som har en aktiv roll i arbetet med företagets arbetsmiljö.

Möjlighet till ersättning:

Sensus är godkänd utbildningsanordnare inom den satsning som under 2021-2023 görs av Svenskt Näringsliv, LO och TCO på stöd till arbetsmiljöutbildningar. Stödet omfattar både arbetare och tjänstemän inom privat sektor och ska gynna samverkan och skapa dialog i arbetsmiljöarbetet utifrån arbetsplatsens behov. Satsningen omfattar alla företag och organisationer med minst en anställd inom privat sektor som har tecknat kollektivavtal och Trygghetsförsäkring vid arbetsskada (TFA) för de anställda.

Stödet innebär möjlighet till en delfinansiering av utbildningskostnaden för arbetsmiljöutbildning på grundläggande nivå och vidareutbildning som motsvarar minst en endagars, lärarledd utbildning. Man kan gå två separata halvdagsutbildningar men man måste ansöka om stöd för dessa tillsammans, i en gemensam ansökan.

Läs mer om villkoren för ansökan och hur du gör för att ansöka hos AFA som administrerar satsningen. https://www.afaforsakring.se/forebyggande/stod-for-arbetsmiljoutbildning/till-dig-som-arbetsgivare/

Hör av dig om du har frågor så hjälper vi dig vidare.

För ytterligare information kontakta:

lena.kornell 073-543 68 24

soren.johnsson 0470-70 73 19

Ledare

Björn Pettersson

Kontaktperson