Distans

Arbetsmarknadsnära insats: Starta Eget – Introduktion IT

Funderar du på att starta eget företag?

Startdatum

Löpande intag

Veckodagar

Måndag, onsdag

Tid

Kl 9:00 - 12:00

Omfattning

10 tillfällen, 40 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Vi hjälper dig att komma igång. Denna digitala grundkurs ger dig grundläggande kunskaper för att kunna arbeta med de vanligaste kontorsprogrammen samt en introduktion till onlineprogram för kommunikation.

Studieförbunden erhåller medel för att mildra de ekonomiska konsekvenserna av covid 19 och bidra till att människor står bättre rustade när konjunkturen vänder. Studieförbunden erbjuder kompetensutveckling som ger fördjupning eller ökade möjligheter att byta bransch.

Målgrupp

Kursen riktar sig främst till vuxna som är mellan 18 och 64 år och är i behov av kompetensutveckling eller har blivit eller riskerar att bli korttidspermitterad, varslad eller arbetslös.

Innehåll

  • Videokonferenssystemet Zoom
  • Lärplattformen Learnify.
  • Ordbehandlingsprogrammet Word
  • Kalkyleringsprogrammet Excel
  • Presentationsverktyget Powerpoint
  • Mail/kalenderprogrammet Outlook.

Arbetssätt

Kursen ges på distans i Zoom. Genomgångar varvas med praktiska övningar. Man måste själv ha kontorsprogrammen installerade på sin dator för att kunna göra övningar. Zoom och Learnify är onlineprogram.

Teknik

Man jobbar online i Zoom via en länk som läraren tillhandahåller. Du behöver dock ha tillgång till en surfplatta eller dator (med webkamera) med bra internetuppkoppling. För bästa ljudupplevelse bör man använda ett headset.

Intyg

Kursintyg kan erhållas efter avslutad kurs.

Övrig information

För mer info, kontakta Simon Miderfjäll eller 070-654 77 67

Välkommen med er anmälan!

Arrangemangsnummer: 126413

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.