Foto: Marika Tyrsén

STOCKHOLM

Anti Aging för rösten och scenisk sång – helgkurs

Exklusiv helgkurs med fokus på solo- och ensemblesång, drama och det sångliga uttrycket.

Startdatum

24 januari 2020

Veckodagar

Fredag, lördag, söndag

Tid

Kl 16:00 - 20:00

Omfattning

3 tillfällen, 16 studietimmar

Lokal/rum

Sal t14

Pris

3495 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Innehåll och upplägg

På denna kurs arbetar vi med sångteknik, (Anti Aging-metoden), men också med solo- och ensemblesång, drama och det sångliga uttrycket. Välj själv i samråd med Lena, hur du vill uttrycka dig, och vad du vill jobba med under kursen. Kanske väljer du en solo-sång, duett, eller en större ensemble. Vi jobbar också med improvisationsövningar med Ebba König Winqvist, utbildad vid Stockholms elementära teaterskola. Hela helgen medverkar en pianist/ackompanjatör.

Metod

Anti Aging-metoden, som är framtagen av professor Elisabeth Bengtson Opitz i Hamburg, går ut på att stärka de organ som är aktiva vid sång, och den baserar sig på resultatet av medicinska studier och ett mångårigt praktiserande. Övningarna som hör till metoden är mycket konkreta och ger snabbt resultat för den flitige. I dag finns endast 14 certifierade Anti Aging-pedagoger i Sverige.

Anti aging är i första hand framtaget för att hålla en åldrande röst vital och elastisk, men passar lika bra för yngre som vill hålla sin röst i form. De olika delfunktionerna av röstapparaten genomarbetas systematiskt och noggrant, hela tiden tillsammans med pedagogen, som korrigerar och ger feedback.

Denna metod är oerhört konkret och lätt att förstå, och pedagogen är hela tiden nära för att instruera och korrigera.

Dag & tid

Kursen går fredag - söndag, 24 -26 januari 2020.

Fredag 16:00 - 20:00

Lördag 10:00 - 16:00

Söndag 10:00 - 17:00

Förkunskaper

Kursen vänder sig till såväl nybörjare som avancerade.

Tillgänglighet

Våra lokaler är tillgänglighetsanpassade. Anmäl behov av hörselslinga eller tolk vid anmälan.

Rabatt

Sensus Stockholm-Gotland samarbetar idag med fackförbunden Vision, ST, Vårdförbundet avdelning Stockholm, Lärarförbundet, Försvarsförbundet, Finansförbundet. Som medlem i något av dessa förbund får du som deltagare rabatt på våra kurser. Läs mer

Arrangemangsnummer: 433839

Ledare

Lena König

Lena König arbetar som sångpedagog, sångerska, körledare och röstcoach. Hon är också utbildad och verksam Anti-Aging-pedagog.

Efter genomgångna utbildningar på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm (sångpedagog och sångsolist), och operautbildning vid Operastudio-67, har Lena arbetat både som anställd och på frilansbasis inom röst-området.

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.