Distans

Anknytning och relationer - en bokcirkel

I den här cirkeln läser vi tillsammans boken Hemligheten, från ögonkast till varaktig relation, och samtalar kring hur vi gör relationer utifrån våra anknytningsmönster. Att lära känna oss själva ger bättre förutsättningar för varaktiga relationer. Häng med!

Startdatum

9 mars 2021

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 18:30 - 20:00

Omfattning

5 tillfällen, 10 studietimmar

Plats

På distans

Pris

100 kr

Antal platser kvar

Fullt – men du kan anmäla dig som reserv

Boken Hemligheten, från ögonkast till varaktig relation, benämns ibland i Anknytningsforum som en ”relationsbibel”. Om det stämmer eller ej är inte så viktig för oss. Men vad vi vet är att boken är mångas första kontakt med sin egen anknytningsproblematik. Om du, eller någon i din omgivning, har en otrygg anknytning så påverkar detta eran relation som: partner, förälder, vän osv. Boken fokuserar på den romantiska anknytningen, men vi tycker anknytning är större än så. Därför kommer vi i denna bokcirkel diskutera och reflektera kring anknytning i våra vuxna relationer. Vilka känslor, tankar och triggers bubblar upp inom dig när du läser boken? Är det något som är provocerande eller får du en aha-känsla? Förstår du dig själv bättre eller kan du kanske förstå hur någon i din omgivning fungerar? Vi samlas kring texter i boken, känslor och tankar som dykt upp.

Deltagare i denna bokcirkel kan vara du som läst Hemligheten tidigare, men gärna läser den igen och bollar tankar och känslor. Kanske har du tänkt läsa den men inte kommit igång ännu? Eller så är du allmänt intresserad av relationer och/eller anknytning och vill vara i ett forum med högt i tak där detta diskuteras? Vilket som så är du välkommen att hänga med. Jennie Strand är samtalsledare och sammankallande till denna biblioterapeutiska bokcirkel. Hon tycker relationer är väldigt intressant och funderar mycket på hur f*n man ska få det att funka.

Praktiska detaljer

Vi kommer träffas fem tisdagar mellan mars och maj kl 18.30-20.00. Till första träffen behöver du ha införskaffat boken (köpt boken, lånat på biblioteket eller laddat ner ljudbok). Sensus erbjuder ett mötesrum i Zoom. Det är viktigt att gruppen blir en trygg plats att dela erfarenheter på och därför blir vi max 10 deltagare inklusive ledare i denna cirkel.

Arrangemangsnummer: 55686

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.