Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

HENÅN

Aniara - vårt blågröna rymdskepp jorden!

Datum

16 november 2021

Dag

Tisdag

Tid

Kl 19:00 - 20:00

Plats

Kulturhuset Kajutan

Henån 47334 HENÅN

Pris

Kostnadsfritt

Arrangemang med författaren och samhällsdebattören Stefan Edman och skådespelaren och musikern Tomas von Brömssen. Förundran, förfäran och en appell om besinning.

Telefonanmälan till Erni Friholt 073-907 27 17.

Om arrangören

Fredsrörelsen på Orust fyllde 30 år 2013. Den tillkom under det kalla krigets dagar, då också kärnvapenhotet kändes överhängande. Snart ägnade man sig åt förberedelser till ett stort Fredsspel som genomfördes 1985. 15 000 kom och såg och beundrade denna lilla rörelse med den starka viljan att göra sin röst hörd, att mana till förnuft, solidaritet mellan folken och kärnvapennedrustning.

Tidigt fanns "fred med jorden" och ett "internationellt rättviseperspektiv" med på programmet.

Idag stöder Fredsrörelsen Jagriti Viharas arbete bland ursprungsfolk i den indiska delstaten Jharkhand, fattigpensionärer i Belgrad och en liten klinik i byn Tresnjevac i Vojvodina, Serbien, där Zitzerrepublikens grundare arbetar.

Det anordnas föreläsningar och seminarier på aktuella fredsteman, studiecirklar och kulturprogram. Vi deltar flitigt i den allmänna debatten och talar för fredliga lösningar av internationella konflikter, vilket innebär att alla parters rättigheter och skyldigheter beaktas.

Arrangemangsnummer: 806727

Medverkande

Stefan Edman

Kontaktperson