Distans

Arbetsmarknadsnära insats: Vi lär oss skriva bättre på jobbet - FULLSATT

Denna digitala grundkurs är för dig som vill utveckla dig i ditt skrivande. Kursen passar dig som skriver en del på jobbet eller vill få ett jobb där man behöver kunna skriva bra. Syftet är att du ska kunna kompetensutveckla dig under tiden som du söker jobb om du tex är permitterad eller arbetslös på grund av Corona.

Startdatum

3 november 2020

Veckodagar

Tisdag, onsdag, torsdag

Tid

Kl 9:00 - 12:00

Omfattning

10 tillfällen, 40 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Fullt – men du kan anmäla dig som reserv

Detta är en praktisk kurs i att skriva texter som är lätta att läsa och förstå. När kursen är klar vet du hur du kan anpassa dina texter till olika målgrupper och hur de blir logiska, pedagogiska och intressanta. Du kan bara delta på en av Sensus AMNI-kurser så titta gärna runt på hemsidan innan du anmäler dig.

Studieförbunden erhåller medel för att mildra de ekonomiska konsekvenserna av covid 19 och bidra till att människor står bättre rustade när konjunkturen vänder. Studieförbunden erbjuder kompetensutveckling som ger fördjupning eller ökade möjligheter att byta bransch.

Målgrupp

Kursen riktar sig till vuxna som på grund av coronapandemins påverkan på samhället blivit eller riskerar att blir kortidspermitterade, varslade eller arbetslösa. Kursen passar dig som skriver en del på jobbet eller vill få ett jobb där man behöver kunna skriva bra.

Innehåll

Du får veta vad du ska tänka på när du ska skriva för webben och sociala medier. Du får också lära dig mer om hur du kan skriva bra mejl, nyhetsbrev, beslutsunderlag, analyser, rapporter, instruktioner, minnesanteckningar eller en säljande text. Vi jobbar med ton, stil och känsla, ordval och begriplighet men inte så mycket med grammatik. Det handlar mer om skrivprocessen och olika skrivknep. Vi gör kreativa skrivövningar och arbetar med deltagarnas egna texter. Varje lektion får du en uppgift som du ska göra till nästa tillfälle.
3/11, Lektion 1 – Om ton, stil och känsla
4/11, Lektion 2 – Om textens struktur
5/11, Lektion 3 – Om ord och ordval
10/11, Lektion 4 – Om hur man väljer en vinkel
11/11, Lektion 5 – Om att skriva enkelt och tydligt
12/11, Lektion 6 – Om att ge texten liv
19/11, Lektion 7 – Om vanliga felskrivningar
24/11, Lektion 8 – Om hur du blir tydlig med fakta
25/11, Lektion 9 – Om att det hänger på detaljerna
26/11, Lektion 10 – Låt texten nå sin fulla potential

Arbetssätt

En vecka innan kursen börjar ska du ladda upp en valfri text (max 2 A4-sidor), som du har skrivit, på lärplattformen Learnify.
Kursen hålls helt online. Du deltar i kursen på angiven dag och tid. I god tid innan kursstarten kommer du få instruktioner om hur du går tillväga för att koppla upp dig och ansluta till din lektion. Kursen kräver tillgång till dator med kamera, hörlurar med mikrofon samt internetuppkoppling.

Teknik

Vi använder oss av digitala möten via zoom. Du kommer att bli erbjuden en introduktion innan kursstart. Du kommer att få inlogg till lärplattformen Learnify vid anmälan.

Intyg

Vi mailar ett kursintyg efter avslutad kurs om du önskar.

Arrangemangsnummer: 149611

Ledare

Anette Holm

Kontaktperson

Kontor

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.