Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Scandinav bildbyrå

Distans

AMNI-kurs: Att söka jobb i Sverige, Kalmar

Har du blivit eller riskerar du att bli arbetslös och vill få stöd att öka dina möjligheter på arbetsmarknaden? Är du född i ett annat land än Sverige? Detta är en kurs för att du ska kunna arbeta intensivt med arbetssökande och få stöd under tiden.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 10:00 - 13:00

Omfattning

10 tillfällen, 40 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Kursen har som syfte att stötta och motivera deltagarna att söka jobb. Vi kommer att arbeta med validering, att skriva CV, intervjuteknik, att leta jobb digitalt, omvärldsbevakning och olika typer av ansökningar såsom spontanansökan, svar på annons etc. Vi träffas torsdagar samma tid under tio veckor. Det är gratis om du fullföljer kursen, annars tar vi ut en administrationsavgift.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som blivit eller riskerar att bli korttidspermitterad, varslad eller arbetslös och som är mellan 18 och 64 år och utlandsfödd. Du får endast delta i en (1) av de kurser som Sensus erbjuder kostnadsfritt. Om du redan deltagit i någon av våra tidigare kurser som riktar sig mot arbetslösa eller korttidspermitterade kostar kursen 500 kr.

Mål

Efter kursen har du en bra grund för att själv kunna söka jobb i Sverige och har sökt ett flertal jobb under kursens gång. Du vet vilka andra instanser som kan hjälpa dig vidare och har kännedom om möjligheter för praktik, arbetsträning och lärlingsplatser.

Kursupplägg

Undervisningen sker i vår lokal på Verkstadsgatan 17 i Kalmar och på Zoom om pandemin kräver det och du förväntas vara aktiv på träffarna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg utifrån dina behov. Kursen ges torsdagar under 10 veckor. Vi varvar gemensamma samlingar med digitala möten enskilt med coach.

Kursmaterial

Du behöver själv ha Zoom installerat på telefon eller dator, det finns en gratis version. Detta kan du få hjälp med på första träffen, övrigt material tillhandahålls av Sensus. odla

Särskilda anmälningsvillkor

Kursen är kostnadsfri men du förbinder dig att fullfölja kursen om du inte avanmält dig senast en vecka innan kursstart. Vi tar då ut en administrativ avgift.

Vår ledare

Jessica Rydell har länge arbetat med coaching och integrationsfrågor, bland annat i projektform hos Sensus men också ideellt i föreningen Drömhotellet i Mörbylånga. Hon driver även ett eget socialt företag som satsar på att ge nyanlända arbete.

Arrangemangsnummer: 56259

Kontaktperson