KRISTINEHAMN

Alphakurs - för dig som vill fundera och reflektera kring livet och dess mening

Livet är värt att utforska. Alphakursen är till för alla som vill fundera och reflektera kring livet och dess mening och är speciellt anpassad till de som inte är vana kyrkobesökare. På kursen får vi en plats dit vi kan komma och koppla av, äta, lyssna och dela våra tankar.

Startdatum

28 april 2022

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 18:30 - 20:45

Omfattning

10 tillfällen, 30 studietimmar

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Hur är en Alphakurs upplagd?

Alphakvällarna består av tre delar. Varje träff inleds med en måltid. Därefter hålls ett föredrag, utifrån livets frågor och kristendomens svar. Slutligen är det dags för samtal i smågrupper där varje deltagare kan ställa frågor och bidra med sina åsikter. Alpha pågår i tio veckor och varje gång tittar vi på en ny aspekt av livet och den kristna tron. Dessutom reser vi bort på en övernattning.

Informationsträff den 27 januari i Ölme församlingshem

Kom gärna på informationsträffen med samma tider som de senare kurs tillfällena. Ingen anmälan behövs till denna ”nyfiken på Alpha”-kväll.

Start och kostnad

Alpha börjar den 3 februari i församlingshemmet vid Ölme kyrka. Kursen pågår 10 torsdagskvällarna i vinter/vår. Samlingarna varar mellan 18.30 och 20.45. Kurskvällarna börjar med att vi äter soppa tillsammans. Kursen är gratis, men maten serveras till självkostnadspris = 500 kr.

Anmälan och frågor:

Kontaktpersoner för kursen är Jenny Persson tfn 0550-879 14, Kristina Tjärnbro Lämås tfn 0730-656885 och Ingela Öhman tfn 0701-497351. Sista anmälningsdag är 31 januari.

Alpha-kursen i Ölme är ett samarbete mellan Svenska kyrkan i Ölme, Equmeniakyrkorna i Väse och Ölme och Sensus studieförbund.

Arrangemangsnummer: 342741

Ledare

Jenny Persson

Kontaktperson