Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

HELSINGBORG

Alpha prova på

God mat & livsfrågor

Datum

9 februari 2023

Dag

Torsdag

Tid

Kl 18:30 - 20:30

Plats

Helsingborg EFS-Kyrkan

Bruksgatan 27 25224 HELSINGBORG

Pris

Kostnadsfritt

Välkommen till Alpha – en helt annorlunda kvällskurs.

Alpha är kort sagt en grundkurs i kristen tro. 27 miljoner människor i 169 länder har redan gått Alpha och nu har du chansen. Vi äter god mat tillsammans, lyssnar på ett kort föredrag och delar sedan våra egna tankar. Alpha är för alla som vill utforska livsfrågorna – det finns alltså inga som helst krav på förkunskaper eller att din tro ska vara på ett visst sätt. Nix, du är välkommen som du är.

Var och när?

Alpha startar i EFS-kyrkan Helsingborg torsdagen den 9 feb 18:30

Vad är Alpha? Alphakursen är öppen för alla som är intresserade av att upptäcka vad kristendomen egentligen handlar om. Det är en plats där människor kan komma och koppla av, äta, dela tankar och utforska meningen med livet. Alpha Kursen är främst avsedd för personer som inte brukar gå i kyrkan men är öppen för alla som vill delta. Alla är välkomna!

Upplägget av kursen: Alpha kursen varar under tio veckor, med en dag eller en helg i mitten. Varje samling inleds med en måltid, sedan ett kort föredrag där man tittar på en ny aspekt av den kristna tron varje vecka. Detta följs av en tid för diskussion där alla kan ställa frågor och bidra med sina åsikter. Det kostar inget att delta i Alphakursen. 18:30 Samling där vi börjar att äta tillsammans 19:15 Föredrag, vi kommer titta på undervisning på film. 20:45 samtal i smågrupper utifrån det vi lyssnat till. Kvällen är slut senast 21:00 Låter det intressant? Anmäl dig till första prova-på-kvällen den 9 februari 18:30 i EFS-kyrkan, bruksgatan 27. Efter det tillfället bestämmer du dig om du vill gå kursen. Hör av dig till vår präst, Daniel! , daniel.svensson@efshelsingborg.se, 0709857222

Arrangemangsnummer: 200273