SANKT IBB

allt medan månen... dansvecka på ön Ven

Dansa med oss på vackra magiska Ven mitt i havet mellan Skåne och Själland!

Startdatum

1 september 2019

Veckodagar

Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag

Tid

Kl 15:00 - 21:00

Omfattning

7 tillfällen, 40 studietimmar

Pris

7000 kr

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Där arbetar vi med dans och andra övningar, fördjupar oss i danser från olika tider och platser, går på upptäcktsfärd runt ön, hittar små egna vikar, vandrar i backafall och på hemliga och andra stigar för att se vad som göms där - och i oss. Vi blir våra egna stjärntydare alltmedan månen går vakt över Ven. Våra danser är Heliga Danser, cirkeldanser. Vi dansar i cirkelns gemenskap, cirkel som bär oss alla, som kan öppna sig i spiraler och labyrinter, men som vi ständigt återkommer till. En del danser är långsamma och meditativa, andra kraftfulla och energirika. En del är gamla, en del är nya och en del har sina rötter långt tillbaka i urtiden.

Förkunskaper

Behöver du inte, bara dans- och äventyrslust

Ledare

Vägledare är Pia Lamberth och Sabine Neumann som är dansledare och har skapat resor och temaveckor i dansens tecken tillsammans i 20 år. Pia arbetar sedan över 20 år med danser från många tider och kulturer. Hon leder dansgrupper, utbildar dansledare och arbetar med dans på allehanda sätt i seminarier och workshops. Hjärtesaken är det arv av mönster och berättelser som generationer av dansare burit till oss genom årtusenden. Pias dansarbete får klangbottnar av hennes olika tidigare liv som bl.a. litteraturforskare, lärare i analytisk psykologi och trädgårdsarbetare. Sabine arbetar med kropp, musik och text; som läsare, författare och översättare, lärare i kreativt skrivande och som aikidoka, dansledare och musiker. Hon har också mångårig erfarenhet av zen-meditation och leder morgon-meditation (tyst meditation) för de som så önskar.

Boende och priser

Vi bor och dansar på Turistgården mitt på ön. Priset är inklusive kurs och kursmaterial, halvpension (frukost och kvällsmat), lakan och handdukar. Lunch fixar var och en efter behov och behag. Affär finns alldeles nära och många caféer och restauranger runt om på ön. Plats i enklare tvåbäddsrum med wc och dusch strax utanför rummet 7000kr Plats i tvåbäddsrum med wc och dusch 8204kr

Övrigt

Till Ven kommer du dig genom att åka till Landskrona och ta färjan över. Den tar ca 30 min och går ofta. Ven är en liten ö som du kan gå runt på en halv dag. Det går faktiskt en liten buss där för den som blir trött, men annars är det promenad eller cykel som gäller. På Turistgården bor vi i rum för två och där äter vi frukost och middag. Största möjliga antal deltagare är 20, så skynda dig!

Anmälan och info

För mera info maila pia.lamberth@sensus.se Sista anmälningsdag är den 1 juli. Återbud utan läkarintyg accepteras inte senare än detta datum såvida inte kö finns.

Arrangemangsnummer: 317891

Ledare

Pia Lamberth

Pia Lamberth arbetar sedan 25 år med danser från många tider och kulturer. Hon leder dansgrupper, utbildar dansledare och arbetar med dans på allehanda sätt i seminarier och workshops. Hjärtesaken är det arv av mönster och berättelser som generationer av dansare burit till oss genom årtusenden. Pias dansarbete får klangbottnar av hennes olika tidigare liv som bl.a. litteraturforskare, lärare i analytisk psykologi och trädgårdsarbetare.

Sabine Neumann

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.