Distans

341050, ”Min vän tänker på självmord – hur kan jag hjälpa?"

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Onsdag

Tid

Kl 12:00 - 13:00

Omfattning

1 tillfälle, 1 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

"Min vän tänker på självmord - hur kan jag hjälpa?"

Du behöver vara medlem i SPIV för att kunna anmäla dig till detta lunchseminarium.

Målgrupp:

Vi bjuder nu in våra medlemmar till ett digitalt lunchseminarium där vi fokuserar på närståendeskap och problemlösning 10 mars kl 12 - 13. Observera att du behöver vara medlem eller bli medlem i föreningen för att kunna delta. Betala din medlemsavgift via Swish till nummer 900168-6 Skriv “Medlemsavgift” och ditt fullständiga namn i meddelanderaden. Här kan du läsa mer om vad medlemskapet innebär: https://suicidprev.com/om-oss/bli-medlem/

Mål:

Vi vill att du ska veta att du inte är ensam om att vilja hjälpa en person som brottas med suicidtankar. Du är viktig för din vän och vi hoppas kunna bidra med ny kunskap, nya perspektiv och inge hopp om att det kommer bli bättre.

Innehåll:

Under detta lunchseminarium får du information om suicid/suicidalitet, exempel på situationer som du som vän kan hamna i och tips på hur du kan stärka dig själv. Du får också möjligheten att möta andra som befinner sig i samma situation som du själv.

Ta med dig lunchen och sätt dig bekvämt framför datorn och logga in på detta kostnadsfria seminarium.

Kursledare: Emma Jacobsson-Jensen och Lotta Jensen

Lotta Jensen jobbar till vardags med medicinteknik men är utöver det aktiv i Suicidprevention i väst som styrelseledamot och utbildare i Psykisk Livräddning. Lotta är också samordnare och medarbetare i telefonjouren för Riksförbundet Suicidprevention och efterlevandes stöd (SPES). Hon hittade till SPIV och SPES efter att ha förlorat sin syster i självmord.

Emma Jacobsson-Jensen, leg specialistpsykolog och psykoterapeut, har arbetat i vuxenpsykiatrin i 15 år, främst med kvinnor med substansberoende och psykisk sjukdom. Särskilt intresserad av hur man kan träna färdigheter för att reglera känslor samt PTSD-behandlingar. Hon är sedan ett år också engagerad i SPIV som styrelsemedlem.

Litteratur och material:

Förslag på litteratur till fördjupning kommer att ges i samband med kurstillfället.

Kursdatum 10 mars 2021 kl 12.00-13.00

Utbildningen kommer genomföras via Zoom, länk erhålls via mail.

Pris: Gratis

Ledare

Charlotte Jensen

Kontaktperson