Deltagarröster

"Kommunikatörsutbildningen överträffade mina förväntningar. Under vår tid tillsammans lärde jag mig otroligt mycket både i de olika programmen och i skrivandets konst. Våra lärare var otroligt proffsiga, pedagogiska och med glimten i ögat."

Jenny Nyberg, Kommunikatör Svenska Kyrkan


"Har ni möjlighet så anmäl er till denna inspirerande utbildning som diplomerad kommunikatör hos Sensus. Vi har gått igenom många delar som ingår i ett arbete som kommunikatör. Det har funnits utrymme för diskussion och egna funderingar och frågor.
David och Mats är fantastiska ledare som förklarar på ett enkelt sätt samt delar med sig av bästa trixen. Allt blandat med både allvar och glada skratt. Vi var en härlig grupp som trivdes ihop och bytte erfarenheter, kommer att bli en saknad att åka till Jönköping och kommunicera."

Ulrika Carlberg, Veg Tech

"En fantastisk chans att få utbilda sig och samtidigt behålla sin inkomst då man kan kombinera utbildningen med sitt dagliga arbete. Det är också en stor fördel att ha fått ta del av den otroliga kunskap från verkligheten som David och Mats besitter i mitt eget lärande. Detta är bland det bästa jag gjort för mig själv och min utveckling"

Elin Olsson, IKEA

"Utbildningen har gett mig mer kunskap och i sin tur ett bättre självförtroende gällande kommunikation. Innan utbildningen tänkte jag mer kommunikation kring producerandet, nu har jag mer ett strategiskt tänk kring hela kommunikationskedjan. I det dagliga har jag nytta av användandet av Adobe-programmen, bild- och textkunskap. På väggen vid min arbetsplats har jag uppmålat en bild som David visade mig kring målgrupper, kanaler och budskap. Denna bild har jag alltid med i mitt tänk kring kommunikation. Sen tyckte jag att lärarna och ledare var professionella och kunniga."

Ulrika Widepalm, Svenska kyrkan i Harplinge Steninge


"Att få lära sig om sitt yrke och samtidigt bli bättre på det dagliga arbete man gör måste vara bland det mest motiverande du kan göra. Att varannan vecka dessutom få träffa kurskamrater med liknande arbetsuppgifter men på andra arbetsplatser har verkligen varit givande för mig. Vi delade med oss av våra erfarenheter men fick också möjlighet att på olika sätt inspirera och hjälpa varandra. Våra lärare, David och Mats, bidrog verkligen till att det blev en så lyckad utbildning. Jag är glad att jag vågade anta utmaningen och kan verkligen rekommendera den här utbildningen till andra som också jobbar med information och kommunikation."

Julia Benjaminsson, Informatör, Centrum för genusvetenskap, Uppsala universitet


"Lean Concepts har under de senaste åren haft en hel del fokus på kommunikations- och informationsfrågor genom att till exempel utveckla vår hemsida, presentationsmaterial, finnas med i sociala medier och delta i olika nätverk. Dock kände vi att vi behövde bredda de teoretiska och praktiska kunskaper kring dessa frågor. Det känns jättebra att vi nu har mer kunskap och verktyg för hur vi kan arbeta mer strategiskt och systematiskt med dessa frågor. Vi har fått förståelse för kommunikationsprocessens olika delar samt kunskap som gör att vi kan planera och utföra intern och extern kommunikation på ett medvetet, genomtänkt och strukturerat sätt”.

Vanessa Klein, Lean Concepts AB, Stockholm


"Utbildningen Diplomerad" Informatör har verkligen hjälpt mig att stärkas i min yrkesroll. Med två fantastiska kursledare, David och Mats, och en riktigt skön deltagargrupp kunde det inte bli annat än perfekt. Under utbildningens gång delade vi på skratt, tårar, glädje, sorg och allvar. Både David och Mats är helt underbara som personer med goda hjärtan och en vilja att lära ut. Dom lyckades med bravur. Utan att man själv märkte det så utmanades man till att klara av saker man tidigare sagt inte går. Dom var väldigt bra på att individanpassa utmaningarna efter personlig erfarenhet. Även personalen på Sensus var fantastiska. Man kände sig omhändertagen på något vis när man var i utbildningslokalerna. Alltid fika när man kom på morgonen och på eftermiddagen. Dom var engagerade under utbildningens gång och det märktes att dom var intresserade av sina "elever" och måna om sina utbildningar."

Johanna Månsson, Informatör, Nybro kommun


"Jag är så glad att jag fick möjlighet att gå utbildningen. Jag ser på text och bild på ett helt annat sätt. Tittar och läser reklamblad, hemsidor m.m med helt andra ögon. "Undra hur dem har gjort det här? Vilka program har det använt? Näää men den texten gick ju inte fram, vad kunde jag gjort bättre?" Det bästa av allt var att vi var en liten grupp med helt fantastiska deltagare. Som vi har skrattat, gråtit och delat med oss till varandra.

Stort Tack till alla inom Sensus som planerat hela utbildningen. Proffsigt!!!"

Marita Graad-Jansson, Bitr Bildningskonsulent, Västra Götalands Bildningsförbund


”Tror jag pratar för alla som gick utbildningen att våra lärare David och Mats levererade genom hela utbildningstiden. Varje tillfälle var väl förberett, genomtänkt och användbart. För mig personligen var dessa tillfällen något att se fram emot. Eftersom vi alla i gruppen hade liknande yrkesroller fick jag, förutom kunskap och diplom, med mig massa ny erfarenhet att ta med mig in i min arbetsvardag. Jag har tack vare utbildningen stärkts i min yrkesroll som informatör och kan varmt rekommendera Diplomerad Informatör till andra.”

Sara Löfgren, Informatör Södra Cell


”När jag började på utbildningen Diplomerad Informatör hade jag jobbat med information/kommunikation i några år, vilket jag tror är en fördel. En lagom stor och mycket bra grupp har inbjudit till många diskussioner som varit givande. Kunniga och engagerade kursledare samt ett upplägg som rymde det mesta inom området har gett mig ny inspiration och nya infallsvinklar i mitt arbete. Jag har också fått bekräftelse på att jag är inne på rätt spår i mitt jobb, vilket gör att jag känner mig trygg i min yrkesroll. En utbildning att rekommendera!”

Kari Ahlqvist, Informatör, Vöfab, Växjö


”När jag började Diplomerad Informatör så visste jag ganska lite om en informatörs arbetsuppgifter. Jag hade därmed höga förväntningar på kursen. Med duktiga ledare som ger exempel direkt utifrån arbetslivet och med engagerade kurskamrater som delar med sig av erfarenheter, har kursen varit mycket givande och gett mig mersmak. Idag har jag kunskaper i Adobes grafiska program, vet hur jag arbetar strategiskt utifrån en kommunikationsplan samt fått inspiration till att skriva intresseväckande texter och publicera informationsmaterial. Jag känner mig säkrare i mina arbetsuppgifter som blivande informatör.”

Maria Thelin, Svenska kyrkan, Länghems Pastorat