Workshops

WORKSHOPS

Baby-Barnrytmik
Kristina Sturk Steinwall
Musikkonsulent i Vasakyrkan Umeå, kantor, körledare, solist, vokalist i Norrlandsoperans kör och Erik Westbergs vokalensemble mm. och skapare av konsertkonceptet "Barnen mitt i musiken" med klassisk musik för barn.
Du som arbetar med öppen verksamhet för barn och föräldrar, babyrytmik eller barnkör får här dela glädjen och inspirationen som du möter i dessa grupper. Vi tipsar på sånger och rörelser att använda mm.


Barnkör – metodik - rörelse
Maria Sandell
Rytmikpedagog, initiativtagare till The Master’s Voice, aktiv i Triangelkyrkan Enskede, skriver barnkörmaterialet Köräventyret, www.sandsoul.se
Går igenom bl.a ”Det största påskägget” ett påskmaterial som kan användas vid olika tillfällen när Påskbudskapet finns med. Maria ger barnkörmetodik, tips på rörelser- dans mm.


Blåsinstrument i kyrkan
Gunnar Ullberg
Musiklärare, dirigent, storbandsmusiker, naturmänniska som skriver verk för blåsorkester och blåsarrangemang till körer, grupper mm. Hur kan vi använda och skriva blåsarrangemang till våra körer, band, gudstjänster, församlingssång?


Gospel-Afro Dans
Maria Sandell
, se ovan! Gospelpionjär i Sverige. Sköna rörelser inspirerade av västafrikansk glädjedans som möter gospelmusik är det vi provar på här.


Integration i kören – kyrkan
Karin Sundin Korsár och Bo Korsár,
ideella ledare för Sånggruppen Asyl/Asylkören, se mer under föreläsare.

Vi provar på arbetssättet, sjunger tillsammans och de presenterar noter, CD-skivor, arbetssätt mm. som Svenska kyrkan i Söderhamn Sandarne gjort och gör. Vi delar med oss av egna tips och möjligheter till integration i dagens kyrka.


Kör – Repertoartips
Anna-Lena Lund
musikkonsulent i EFS Ursviken, EFS Västerbotten, är värd för denna workshop där DU får presentera dina noter eller tar del av andras. Ta med material, original eller kopior, som du vill dela med dig av. (kopiator finns) Låtarna kan vara solo/enstämmigt, damkör, barnsånger, gospel osv. Anna-Lena har även med noter som några förlag gett ut. Har du noter att presentera eller frågor om detta pass kan du kontakta Anna-Lena via anlelu@allt1.se


Kör – Samtal
David Bergquist
verksamhetsutvecklare på Sensus, körsångare mm.
Människor mår bra av att sjunga – varje vecka samlas hundratusentals sångare till lunggympa, övning och gemenskap i våra kyrkor. Veckans körövning berör ibland lika mycket som söndagens gudstjänst, både musikaliskt och andligt. Om vi ser kören som en av församlingens växtplatser – hur samverkar då kören med församlingen? Hur påverkar det rollen som körledare? Varför sjunger jag i kör? Varför är kören viktig för mig? Här samtalar vi om frågor vi bär på.Kör - Scenisk framställning
Kjell Peder Johansson
Lektor i musikalisk gestaltning, författare, skådespelare, regissör vid Norrbottensmusiken mm.
Kjell Peder tycker mycket om att jobba med körer och körers sceniska medvetenhet. Genom praktiska övning utforskar vi hur vi kan komma vidare i våra förmågor att lyssna och koncentrera oss, hur vi kan utveckla gruppgemenskap, stärka samspelet, utveckla kreativitet mm.Lovsång för livets alla skiftningar
Christina Bohman
distriktssköterska, utbildad kantor, ideell musiker i Carlskyrkan Umeå, och Elsa Rydin körledare, skriver och sjunger egna sånger och musikaler, fd administratör på CCLI
Vi vill samtala, sjunga och tipsa varandra på hur vi kan leda församlingen i lovsång? sångval, texter osv. Christina och Elsa delar med sig av En stilla Lovsångseftermiddag ”I din närhet” från Carlskyrkan.Låtskrivning
Liza L Lundqvist sångerska, låtskrivare, poet och präst i Svenska kyrkan.
Tro, trams och text. Här får du pröva på några metoder för att komma åt texter du bär inom dig. Kanske blir det en sång.Röstvård – CVT (Complete vocal technique)
Malin Karlsson sång- och röstcoach som guidar sångare till en friare röst och sitt unika uttryck. Hon har rötterna inom den danska sångtekniken CVT (Komplett sångteknik) som hon idag använder tillsammans med andra och egna metoder som tillkommit genom åren.
På denna spännande workshop får ni verktyg att hitta en friare röst med större valmöjligheter.Sång till Hälsa
Ange Turell
pedagog och inspiratör och har arbetat med musik och friskvård ur ett holistiskt perspektiv i många år. Hans fokus finns bland annat på kognitivt orienterade modeller för mänskligt växande.
Han delar med sig av sina erfarenheter att se människors kreativa uttryck och möten med kultur som viktiga bidrag till självinsikt och utveckling.


Teknik
Personal från EFS Västerbotten
visar och lär ut Open LP eller liknande storbildsteknik. Programmet är lätt att använda vid ex gudstjänster där texter, filmer osv visas. Kan även kompletteras med CCLI (Christian Copyright Licensing International), psalmtexter, lovsånger, bibeltexter, böner osv.
Finns önskemål kan ex. tips på ljudfiler mm, att användas vid inlärning av sångstämmor, presenteras. Meddela detta i anmälan!