Solosång i Provence

Uppvärmning och grundläggande sångteknik har vi i helgrupp, men störst vikt läggs på master-class, med individuella sånglektioner inför gruppen. Vi jobbar med klang, textning, interpretation – på varje enskild körsångare nivå. Däremellan kan du avspänt lyssna på och iaktta andra, vilket inte sällan ger både inspiration och aha-upplevelser.

Varje sångpedagog coachar upp till sju elever och alla bildar en gemensam grupp till master-classen, med max 14 deltagare. Det ingår därtill tre enskilda sånglektioner per deltagare under veckan, samt en repetition med dirigent Sonny Jansson inför (den frivilliga) slutredovisningen i ett litet kapell, med skön akustik. Alla får även sjunga duett, eller små ensembler, beroende på antalet deltagare och röstfack. Du bör ha tagit sånglektioner tidigare och även ha vana från kör och/eller sångensemble. Vi eftersträvar så jämn nivå som möjligt i sammansättningen av master-classens deltagare.

Det finns även möjlighet att göra yoga varje dag med en svensk yogalärare som följer med till slottet. 

Du får gärna föreslå egna stycken som du vill arbeta med under kursen. Annars får du hjälp av din pedagog med lämplig repertoar, både till solosång och ensembler, som hon föreslår i god tid (ett par månader före avresa) så att du hinner studera in noterna ordentligt i förväg.

Master-classen leds av två erfarna sångpedagoger:

Margaretha Elmerstad har undervisat i klassisk sång på Musikhögskolan i Stockholm i drygt 20 år och varit huvudansvarig för sångmetodiken. Hon är nu aktiv som coach för körer och enskilda sångare. Margaretha har utbildat många professionella sångare och även hjälpt många amatörer att finna sin röstidentitet och förmåga att uttrycka sig i sång.

Boel Adler har stor musikalisk bredd och aktiv som mezzosopran, sångpedagog och korist med omfattande erfarenhet från bland annat Radiokören, Eric Ericsons kammarkör och Kungliga Operans kör. Hon är konsertpresentatör och leder kör och arrangerar en sommarkonsertserie på Österlen. Hon är även en välkänd röst för P2-lyssnaren.