Sånggrupp i Provence

Till den här kören har vi inte provsjungning, utan du är välkommen att medverka på den nivå du är.

Vi sjunger både en-, två- eller trestämmigt, i en varierad repertoar som kan spänna över såväl visor som klassiskt och populärmusik. Noter får du på plats.

Kören leds av en erfaren körledare och ackompanjeras på piano och/eller gitarr. 

Vissångsgruppen följer samma schema som solosånggruppen, men har kortare sångpass, 2x1 timme. Glädjen över att sjunga tillsammans kommer att vara i fokus!

Sista kvällen medverkar viskören i den högst informella lilla avslutningskonsert vi gör med deltagarna på de övriga kurserna (och greven med familj) som publik.

Det finns även möjlighet att göra yoga varje dag med en svensk yogalärare som följer med till slottet.

Ledare för visgruppen är Heléne Blixt. Hon har lång erfarenhet som körledare och sångerska. Heléne började leda ensembler redan i tonåren och har producerat konserter, musikteater, med mera. Hon skriver gärna arrangemang för kör och hennes hjärta brinner för många genrer, allt från medeltida musik, till klassisk sångrepertoar och jazz och pop. Heléne Blixt har under åren lett både barn-, ungdoms-, vuxen- och seniorkörer, bland annat flera företagskörer, studentkörer, showgrupper m.m. För närvarande leder hon två sånggrupper, sjunger samt frilansar som körledare och körcoach.