Dirigent- och körledarkurser i Malmö 10-16 augusti 2020

Välkommen till en vecka med dirigent- och körledarkurser på Musikhögskolan i Malmö 10-16 augusti 2020. Kurserna arrangeras av Körcentrum Syd i samarbete med Sveriges Körförbund, Föreningen Sveriges Körledare, UNGiKÖR, Sveriges Kyrkosångsförbund och Sensus. Här hittar du all information samt anmälningsformulär.

ANMÄLAN OCH ANTAGNING

Anmälan görs digitalt längst ned på denna webbsida (senast 24 april 2020) och du gör dina första- och andrahandsval direkt i formuläret. Vi beaktar i vilken ordning anmälningarna har registrerats, så snabba dig på med din ansökan! I de fall vi får fler sökande till en kurs än vi kan erbjuda platser sker urval utifrån de intervjufrågor du besvarar i samband med din anmälan.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Information 27 mars 2020 angående den pågående corona-pandemin

För närvarande är webben för anmälningar till Dirigent- och körledarkurserna i Malmö 2020 öppen, och anmälningar strömmar in. Vi utgår i dagsläget från att alla kurserna ska bli av som planerat, men följer kontinuerligt information från Sveriges Folkhälsomyndighet och Regeringen angående restriktioner. Om vi tvingas ställa in kurserna på grund av myndigheternas restriktioner kommer vi att återbetala alla deltagaravgifter. Tills vidare rekommenderar vi alla som anmäler sig att boka återbetalningsbara resor. Angående kursdeltagare från andra länder än Sverige tar vi hänsyn till rekommendationer och regler från respektive lands myndighet.

Eventuella frågor hänvisas till maria.videll@korcentrumsyd.lu.se

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Till dig som vill söka som aktiv i kurs C (Master Class) krävs att du bifogar följande i formuläret:

  • ett kortfattat CV på engelska
  • en film som visar när du dirigerar en kör. Filmen skall vara 3 - 6 minuter lång, visa din dirigering framifrån eller från sidan samt hålla god ljudkvalitet.

Urval till kurs C baseras främst på de dirigeringskunskaper som framgår av filmen.

Bekräftelse på antagning skickas med mail i mitten av maj. Brev med praktisk information och noter kommer att skickas i slutet av juni. Noter och annat kursmaterial ingår i priset.

När genomförs kursveckan?

Kursveckan inleds måndag 10 augusti kl. 13:30 och avslutas med konsert på Palladium lördag 15 augusti kl. 15:00 med efterföljande fest. Söndag 16 augusti är undervisningsfri och räknas som hemresedag.

Sista anmälningsdag är 24 april 2020.

LOKALER

Kurserna äger rum på Musikhögskolan i Malmö (Ystadvägen 25), i salar anpassade till körsång och annan musikverksamhet.

KOST

Middagar under kursveckan måndag-fredag ingår i priset samt lunch tisdag - fredag och avslutningsmiddagen vid festen på lördagskvällen.

LOGI

Kursdeltagarna ordnar själva med logi för kursveckan. Nedan följer ett hotellförslag med rabatterat pris speciellt för våra kursdeltagare (med reservation för eventuella ändringar). Priserna avser kostnad per natt.

Hotel Savoy Malmö

Norra Vallgatan 62, 211 22 Malmö (karta | Länk till hotellet)

Priser: Enkelrum 890:-/natt inkl. frukost

Länk till bokningssidan skickas ut i samband med antagningsbesked. Rummen finns förbokade t.o.m. 10 juli 2020.

Frågor?


Frågor kring anmälan hänvisas till Pernilla Agardh på Sensus:

E-post: pernilla.agardh@sensus.se
Mobil: 0730-303055

Frågor kring kurser och innehåll hänvisas till Maria Videll på Körcentrum Syd:

Tel: 0704-96 62 35
Mail: maria.videll@korcentrumsyd.lu.se