Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Södra staden sjunger

22 oktober, 2019 | Musik – Körsång

Sedan ett par år samverkar Sensus och Gottsunda församling i ett ambitiöst utvecklingsprogram för körerna.

Musik och sång är en viktig kontaktyta där församlingen kan möta de som bor i området med både konsertverksamhet och grupper som träffas varje vecka. Ledarna tar också hänsyn till områdenas speciella behov, t ex hämtar körledarna barnen på det närliggande fritidshemmet för att underlätta för föräldrarna.

Under 2019 har en välbesökt kördag, under ledning av församlingens egna musiker och gästande Anders Nyberg med musiker, genomförts med en fantastisk och medryckande konsert som avslutning. Genom Sensus kunde inbjudan spridas utanför församlingens gränser vilket resulterade i deltagare från både Stockholm och Norduppland.

Södra staden sjunger är också en webbplats där Sensus anmälningssystem används. Här finns information om alla körer samt anmälningslänkar. Ledarna har e-lista vilket underlättar administrationen för grupperna och ger ledarna mer tid och kraft till det pedagogiska arbetet. – Det här räddade mej från 150 separata mail med anmälningar till körerna, utbrister Ulrika, organist i församlingen.

Citat

Musik och sång är en viktig kontaktyta där församlingen kan möta de som bor i området med både konsertverksamhet och grupper som träffas varje vecka.