Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Diplomerad Begravningsrådgivare - en nätbaserad utbildning

21 oktober, 2019 | Arbetsliv

I december startade en nätbaserad utbildning till begravningsrådgivare.

Utbildningen genomförs på uppdrag av Sveriges Begravningsbyråers Förbund (SBF) och Fonus och har tidigare genomförts av Sensus som yrkeshögskoleutbildning 1 år helfart på plats i Uppsala och Göteborg.


Eftersom branschen har stora pensionsavgångar över hela landet de närmaste åren, fick Sensus nu i uppdrag att göra utbildningen nätbaserad på halvfart, 6 månader, för att tillgodose behovet av begravningsrådgivare över hela landet. 39 deltagare från Östersund till Malmö, studerar digitalt på en lärplattform med bland annat inspelade föreläsningar av branschföreträdare. Deltagarna är indelade i mindre lärgrupper som träffas på videomöte varje vecka för att diskutera olika uppgifter och reflektera tillsammans. Deltagarna kommer att träffas fysiskt i Göteborg och Stockholm, där de får omsätta sina teoretiska kunskaper i praktiken, i form av rollspel, case och grupparbeten. Deltagarna får även praktisera på begravningsbyråer.


- Det deltagarna får med sig är en gedigen utbildning i form av att de verkligen fått gå på djupet i teorin. Vilket är och kommer att vara en viktig del för framtiden att bland annat kunna lagar och förordningar. Det bästa med utbildningen är bredden med bland annat livsåskådning, psykologi, bemötande med viktig praktisk erfarenhet! Begravningsrådgivarnas utmaning är att de kommer att möta oerhört många olika former av ceremonier och önskemål i samband med dödsfall. De kommer att få vara med om en stor förändring i branschen, säger Ulf Lernéus, förbundsdirektör, VDSBF, Memento Service AB.

Diplomerad Begravningsrådgivare

En utbildning för dig som är intresserad av ett annorlunda och flexibelt serviceyrke, där du har nära kontakt med människor i olika livssituationer.

Läs mer om utbildningen