Boken: ATT ÄTA - Steg för steg i 8 veckor med mindful eating och självmedkänsla

Denna bok ger något som många saknar idag – närvaro med den fysiska aspekten och speciellt med maten man äter. Att vara närvarande i det man gör förhöjer inte bara upplevelsen, som smaken när man äter, det ger även en helt annan effekt på kroppen.

Vi äter inte bara fysiskt, med munnen och magen, vi äter även med själen. Vi ger näring till vår andliga aspekt genom att se på matens fär­ger och former, samt uppskatta ett vackert upplägg på tallrikar och fat. Vårt doftsinne är det äldsta sinnet och genom att njuta av matens dofter och smaker stimulerar vi även många andra djupgående delar av oss.

Att ta in maten med fler sinnen och att inta maten långsammare ger inte bara en godare och tätare upplevelse, utan det ger även ett bättre nä­ringsupptag. 

Författare: Anna Wikfalk och Veronika Ryd. 

Boken är framtagen i samarbete mellan författarna, Frisk & Fri - Riksföreningen mot ätstörningar samt Sensus studieförbund och med stöd från Arvsfonden

Boken finns att köpa på Bladh by Bladh förlag. 

Du som deltar i en studeicirkel hos Sensus med boken som utgångspunkt får köpa den till rabatterat pris. 

Till boken finns en studiehandledning. Läs mer här!

Taggar

x
Tack för ditt meddelande. Vi kontaktar dig så fort som möjligt.
Ditt meddelande kunde inte skicka pga. ett tekniskt fel.