Studiematerial om och för barn och unga

Barn och unga

Studiematerial om och för barn och unga.

 • 96 sidor om kristen tro

  En bok som vänder sig till unga ledare i konfirmandarbetet och till ungdomar som vill fördjupa sig i kristen tro. Den kan också användas bland gymnasiekonfirmander.

  Läs mer
 • Barnmakt

  Barnmakt är en metodbok om rätten till inflytande.

  Läs mer
 • Den stora spårarboken

  Det här är boken för alla spårarscouter. Öppna boken och följ med när Tofs letar upp de bästa spårarna som finns. I boken har Tofs samlat allt som är värt att veta.

  Läs mer
 • Det bästa du har

  Det bästa du har är ett ekumeniskt samtalsmaterial för föräldragrupper. Materialet fokuserar på hur man som förälder kan förmedla en positiv bild av den kristna tron till barnen, och hur man kan underlätta för dem att få en personlig relation till Gud. Materialet har ett magasinformat med texter, bilder, samtalsfrågor och tips.

  Läs mer
 • Framtidspiloter

  Att vara tonårsförälder är att befinna sig i en tid av förändring. Barnen, som tidigare fått åka med dit föräldrarna bestämt, ska nu utrustas för att själva bli piloter på sin livsresa. Som förälder gäller det att hitta sin nya roll i flygledartornet istället.

  Läs mer
 • Glöd - scouting på kristen grund

  Hur gör jag en andakt? Hur kan jag arbeta med kristen tro i scoutkåren? Finns det några bra metoder jag kan använda? Vad bör jag tänka på? Många ledare har hittat bra sätt att arbeta på. Andra vet inte riktigt i vilken ände de ska börja.

  Läs mer
 • Handbok för Barnkonventioner i Svenska kyrkan

  Beskriver den modell för barnkonsekvensanalyser som Svenska kyrkan valt att arbeta utifrån och ger redskap för hur den kan genomföras i praktiken.

  Läs mer
 • Hur länge orkar man stötta?

  Att få stöd från en närstående kan vara oerhört betydelsefullt för den som drabbats av ett självskadebeteende. För att orka med att vara närstående behöver man ta hand om sig själv. 

  Läs mer
 • Ibland finns det inga enkla svar

  En bok om självskadebeteende och ätstörningar som föreningen SHEDO tagit fram.

  Läs mer
 • Ledaren - gör dig Redo

  Oavsett om du ska förbereda ditt första scoutmöte eller har varit scoutledare länge och söker ny inspiration är Ledaren en bok för dig.

  Läs mer
 • Motivation och medkänsla

  Motivation och medkänsla är skriven för alla vuxna som möter tonåringar i sin vardag: pedagoger, kuratorer, föreningsledare,skolsköterskor med flera. Och naturligtvis föräldrar. Boken ger handledning och konkreta råd om hur man som vuxen kan skapa goda förutsättningar för samtal

  Läs mer
 • Mötesplatser för tonårsföräldrar- om hälsofrämjande föräldraskap

  Mia Börjesson presenterar här ett arbetssätt för att skapa djupare kontakt med och mellan tonårsföräldrar. Ett utmärkt redskap för den som vill bjuda in konfirmandföräldrarna till något mer än bara ett enstaka föräldramöte.

  Läs mer
 • Om ungdomsrörelser i utsatta bostadsområden

  René León Rosales, forskare och utbildningsansvarig vid Mångkulturellt centrum i Botkyrka, berättar utifrån hans senaste forskning om uppkomsten och politisering av ungdomsrörelser i utsatta bostadsområden.

  Läs mer
 • Orka

  Boken Orka är en underhållande introduktion till globala rättvisefrågor. Orka ger unga människor kunskap och verktyg för att själva engagera sig i rättvisefrågor. Till boken finns en tematiskt upplagd handledning med praktiska tips och övningar.

  Läs mer
 • Samtal med barn och ungdomar

  Samtal med barn och ungdomar - erfarenheter från arbetet på BRIS är en bok med samtalshandledning i pdf för alla vuxna som på något sätt möter barn. Det kan vara ideella ledare eller tränare, men också lärare eller kuratorer som möter barn professionellt.

  Läs mer
 • logo

  Upplev kyrkorummet

  En metod. och inspirationsbok i kyrkopedagogik för alla åldrar.

  Läs mer
 • Upptäckten

  Vill du veta allt om vad man kan göra som upptäckarscout? Då är det här boken för dig. Här får du hänga med på upptäckarpatrullen Vildarnas coola äventyr OCH du får massor av tips på vad du och din egen patrull kan göra på Scouterna!

  Läs mer
 • Vi är barn i Lui

  Vi är barn i Lui är ett nätbaserat studiematerial för barn mellan 3 och 12 år om barn i Lui i Sydsudan. Syftet är att barn i Sverige ska få lära sig hur det kan vara att vara barn i ett annat land.

  Läs mer
 • Våga Utmana!

  Våga utmana är fylld med fakta, tips, intervjuer, bra-att-ha grejer och allt möjligt för att lägga grunden till och förgylla din tid som utmanarscout. Texterna väcker förhoppningsvis en hel del frågor för dig och dina utmanarkompisar att diskutera och ta ställning till, och ger er metoder att påverka både i och utanför Scouterna.

  Läs mer
 • Vägvis

  Vägvis är boken för sig som är eller vill bli roverscout. Den här boken hjälper dig att ta tillvara på alla möjligheter som finns som scout i den äldsta åldersgruppen - roverscouterrna. Förutom fakta, tips, intervjuer och mycket annat som beskriver roverscoutporgrammet är

  Läs mer
 • logo

  Är du orolig för ditt barns dataspelande?

  Välkommen till en föreläsning om datorspelsberoende! Föreläsare är Socionom Sven Rollenhagen som specialiserat sig på frågan.

  Läs mer
 • Äventyrarnas handbok

  Äventyrarnas handbok är fylld av allt möjligt för att din tid som äventyrarscout ska bli den allra bästa, roligaste och mest givande någonsin. Använd boken som inspiration och stöd för att planera och genomföra ett riktigt häftigt scoutprogram.

  Läs mer
x
Tack för ditt meddelande. Vi kontaktar dig så fort som möjligt.
Ditt meddelande kunde inte skicka pga. ett tekniskt fel.