Röda korsets ungdomsförbund

Sensus studieförbund och Röda Korsets Ungdomsförbund har en överenskommelse om samverkan kring folkbildningsverksamhet över hela landet. Överenskommelsen ger aktiva inom Röda Korsets Ungdomsförbund möjligheten att få pedagogiskt stöd ifrån Sensus lokalt.

Sensus och Röda Korsets Ungdomsförbund har tillsammans tagit fram Vägledning Normal eller? Författare Christian Fridh, Magnus Sjögren och Peter Söderström

Vägledning är ett ledarmaterial för att sätta killar i rörelse och som vill söka vägar ur manlighetens låsta rum. Författarna skriver utifrån sina egna erfarenheter av att växa upp som pojkar och vara ledare i killgrupper. Boken delas in i tre delar ett, Resan, handlar om projektledarnas känslostormar och process. I del två, Rummet, finns killarnas röster och författarnas reflektioner och tillvägagångssätt beskrivna. I del tre, Rörelsen, behandlas drömmen om en rörelse som resulterar i att varken kvinnor trycks ned eller män hålls på plats.

Vägledningen vänder sig i första hand till ledare i killgrupper men är även intressant att läsa för andra som vill bearbeta frågor om kön, makt och manlighet.

Sensus kan erbjuda kurser kring materialet, kontakta ditt lokala Sensuskontor.

Taggar

x
Tack för ditt meddelande. Vi kontaktar dig så fort som möjligt.
Ditt meddelande kunde inte skicka pga. ett tekniskt fel.