Nordiskt forum

Mellan den tolfte och femtonde juni samlades stora delar av det feministiska Norden i Malmö för att gemensamt sätta agendan för framtidens jämställdhetspolitik. Sensus fanns med på forumet med en monter och personal.

  • Bild 1 (av 3). Feministisk balett. Foto: Mir Grebäck von Melen

  • Bild 2 (av 3). Foto: Fanny Beckman

  • Bild 3 (av 3). Foto: Fanny Beckman

Previous Next

Det var fyra fantastiska dagar som var kulmen på ett intensivt planeringsarbete. Samtidigt var det också startskottet för något nytt i form av nya samarbeten, nya verksamheter och nya infallsvinklar.

Nordiskt forum Malmö 2014 - New Action on Women’s Rights hade ca 20 000 besökare som fick ta del av föreläsningar med kända forskare, politiker och mängder av kvinnor som alla på ett eller annat sätt kämpat för kvinnors rättigheter. De nordiska jämställdhetsministrarna var inbjudna för att lyssna och delta vilket har gett eko i de efterföljande debatterna.

Mässan var öppen för allmänheten och större delen av besökarna tros ha passerat genom hallen vid något tillfälle. I Sensus monter fanns det möjlighet att tävla, olika tävlingar varje dag, få information om och så klart prata folkbildning.

Montern presenterade Sensus mångfaldsarbete både utifrån - det multireligiösa och det antidiskriminerande perspektivet. Det passade bra in då den närliggande scenen presenterade föreläsningar med teman som kvinnors frihet i förhållande till religiös övertygelse och ett icke diskriminerande arbetsliv.

Sensus personal var på plats och delade ut godis och informationsmaterial till de som passerade. Det knöts många nya kontakter och togs initiativ till en mängd nya samarbeten. De medlemsorganisationer som var på plats kom förbi och pratade och var positiva till Sensus närvaro. Detsamma gällde bidragsgivare som Malmö stad och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Att arbeta med Nordiskt forum var ett hårt jobb men också en möjlighet att visa hur viktig rättighetsfrågan är för Sensus som organisation.


Publicerad 2015-06-10

Taggar

x
Tack för ditt meddelande. Vi kontaktar dig så fort som möjligt.
Ditt meddelande kunde inte skicka pga. ett tekniskt fel.