Nu är nya Scorx här

Scorx - verktyget där man kan träna sin körstämma via nätet - har blivit en stor succé. Du som sjunger i en kör som rapporterar sin verksamhet till Sensus har tillgång till Scorx.

Gå med i Körakademin och öva med ScorX!

Sensus studieförbund är med och utvecklar en ny plattform som gör det möjligt att öva hemma vid datorn. Som medlemsförmån får du som är registrerad i en aktiv Sensuskör vara med i Körakademin och få tillgång till övningsverktyget ScorX. Nya Scorx når du på www.scorx.org.

Vad är ScorX?

ScorX-spelaren är en mixer på nätet som hjälper dig att öva din körstämma. Lyssna, följ med i notbilden och sjung med! Körsångerna är inspelade av professionella sångare. Du ställer själv volymen på alla stämmor, så att du kan styra vilken stämma du vill höra mest. Effektivt och enkelt tränar du dina körstämmor vid datorn.

Körakademin- en förmån för Sensus körsångare!

Körakademin drivs gemensamt av Sensus studieförbund och Mellansels folkhögskola med mål att skapa nätbaserade pedagogiska resurser för körsångare och körledare. Körakademin spelar bland annat in körsånger i ScorX. Om din kör rapporterar sin verksamhet till Sensus kan du få tillgång till ett antal kostnadsfria uppspelbara sånger.

Inspelad repertoar erbjuds på tre nivåer:

Vem som helst kan kostnadsfritt registrera ett konto på www.scorx.org och få tillgång till 30 uppspelbara noter. Dessutom kan du som finns i Sensus medlemsregister för körer få tillgång till fler sånger genom att gå med i ScorXgruppen Körakademin. Frågor och svar om Körakademin Medlemskap i ScorXgruppen Körakademin Plus ger obegränsad tillgång genom koppling till webbaserad distanskurs som drivs av Mellansels folkhögskola
Frågor och svar om Körakademin Plus

Hur gör man?

1. Körledaren skickar en aktuell lista med körsångarnas e-postadresser och personnummer till sin lokala Sensus-kontaktperson. När uppgifterna är registrerade hos Sensus känner ScorX av att sångaren tillhör en Sensus-kör och kan få tillgång till inspelningarna genom att:
2. Varje körmedlem skapar ett personligt konto på www.scorx.org
3. Bli medlem i någon av Körakademins grupper i ScorX; Körakademin (Sensus)  och Körakademin Plus (Mellansel)

Körakademins musik i ScorX

ScorX innehåller blandad repertoar med fokus på sånger för kyrkligt bruk. Basen finns i repertoar från utgivningen i Sensus körmusik hos Gehrmans, men också större verk som Lars- Erik Larssons Förklädd Gud och Vivaldis Gloria finns i ScorX. Vi har precis publicerat Rolf Martinssons Lukaspassionen- ett verk med texter ur evangeliet blandat med ord av Göran Greider. Under våren 2014 spelar vi in gospel och svenska körklassiker.

Nästa fas för ScorX- köp noter!

Snart kommer du att kunna köpa dina Scorxnoter digitalt med hjälp av en smart e-handelslösning. ScorX e-handel kommer att införas successivt under våren 2014.

Kontakt och frågor om Körakademin och Scorx

Körakademins projektledare Lillemor Bodin Carlson tel 0661-654412 lillemor.bodin.carlson.mellansel@folkbildning.net

Taggar