ScorX, öva din stämma på nätet

ScorX är ett nytt sätt att öva! Sensus studieförbund är med och utvecklar en ny plattform som gör det möjligt att öva hemma vid datorn.

Vad är ScorX?

ScorX-spelaren är en mixer på nätet som hjälper dig att öva din körstämma. Lyssna, följ med i notbilden och sjung med! Körsångerna är inspelade av professionella sångare. Du ställer själv volymen på alla stämmor, så att du kan styra vilken stämma du vill höra mest. Effektivt och enkelt tränar du dina körstämmor vid datorn.

Skapa ett ScorX konto här!

Repertoaren i ScorX

ScorX innehåller blandad repertoar med fokus på sånger för kyrkligt bruk. Basen finns i repertoar från utgivningen i Sensus körmusik hos Gehrmans, men också större verk som Lars- Erik Larssons Förklädd Gud och Vivaldis Gloria finns i ScorX. Under 2014 har vi publicerat julklassiker, svenska körklassiker, gospel och Anders Nybergs musik. Under våren 2014 spelar vi in gospel och svenska körklassiker. 

På gång i ScorX

Nu kan du köpa dina Scorxnoter digitalt med hjälp av en smart e-handelslösning. Körledare kan köpa digitala och utskiftsbara noter och även musikfiler för övning till hela sin kör enkelt. 

Körakademin- en förmån för Sensus körsångare!

Körakademin drivs gemensamt av Sensus studieförbund och Mellansels folkhögskola med mål att skapa nätbaserade pedagogiska resurser för körsångare och körledare. Körakademin spelar bland annat in körsånger i ScorX. Om din kör rapporterar sin verksamhet till Sensus kan du få tillgång till ett antal kostnadsfria uppspelbara sånger.

Inspelad repertoar erbjuds på tre nivåer:

Vem som helst kan kostnadsfritt registrera ett konto på www.scorx.org och få tillgång till 30 uppspelbara noter. Dessutom kan du som finns i Sensus medlemsregister för körer få tillgång till fler sånger genom att gå med i ScorXgruppen Körakademin.

Frågor och svar om Körakademin

Kontakt och frågor om Körakademin och Scorx: 

Körakademins projektledare Lillemor Bodin Carlson tel 0661-654412 lillemor.bodin.carlson.mellansel@folkbildning.net

Taggar